You are currently viewing Hogyan könnyű változtatni?

Hogyan könnyű változtatni?

Nagyon sok ember azért akar változtatni, mert utálja azt, amiben van. Azért keres új munkát, mert utálja a mostanit. Azért akar lefogyni, mert utálja, ahogy kinéz. Azért akar új lakást, mert utálja a jelenlegit.

Képzeld el ezt a hangulatot! Ezt az utálom, utálom, utálom, ami van, gyerünk, csináljunk valamit érzést. Biztosan te is voltál már így valamivel, úgyhogy nem lesz nehéz felidézni. Ez azért tud adni erőt, ugye?

 

De vajon jó hangulatú ez a változás? Nem. Egyáltalán nem jó hangulatú. Ez egy összeszorított fogú, negatív, önváddal, elégedetlenséggel és dühvel teli érzéscsomag.

Tényleg ez kell ahhoz, hogy változtatni tudj?

 

Elégedetlenségből született változás

Nagyon sokan ragaszkodnak ehhez a dühhöz, utálathoz és elégedetlenséghez, mert azt hiszik, ha elengedik, akkor nem fognak változtatni. Akkor ellustulnak. Ezért szekálják magukat folyton.

Ez nem jó út.

Itt nyomjunk egy STOP gombot!

 

Mert gondolj csak bele! Milyen lesz a változás eredménye, ha dühből és elégedetlenségből született? Ha a hiány gondolkodásából született? Lesz egyáltalán értékelhető eredmény? Azt fogod elérni, amire vágysz?

Az elégedetlenségből született változás sosem örömteli!

 

Hogyan válik örömtelivé a változás?

A hála érzésével. Ha örülsz annak, amid van. És most nem arról beszélek, hogy törődj bele a dolgokba…

Nem arról van szó, hogy: „Végül is jó az, ami van. Végül is nincs olyan rossz munkám. Végül is még egészséges vagyok. Végül is még elég egy szék a repülőn vagy a vonaton. Végül is nincs olyan rossz életem, nem olyan rossz a házasságom.” Ez a beletörődés. Ez energiátlan, nem erről beszélek.

Hanem arról, hogy ha nem tetszik a munkád, utálod, rossz a főnököd, akkor mondd azt, hogy:

„Hálás vagyok érte, hogy legalább van munkám, mert még mindig sokkal jobban jártam, mint sok ember, aki az utcán koldul és nincs pénze. Hálás vagyok, hogy van egy olyan munkahelyem, ahol fizetnek nekem. Ám ettől többre vágyom, ezért elkezdek keresni egy másikat.”

 

Vagy…

 

„Igazi mély hálát érzek azért, hogy fedél van a fejem felett, hogy van egy kényelmes ágyam. De az én sztenderdjeim magasabbak, ezért egy jobb lakást akarok.”

 

És ugyanígy a sporttal. Legyél hálás a testednek, hogy kibírta, ahogy eddig bántál vele, amiket megetettél, megitattál vele, amennyire elhanyagoltad.

Szeretgesd meg, és mondd neki, hogy:

„Köszönöm, hálás vagyok, amiért eddig szolgáltál. Köszönöm hájam, hogy felhívtad a figyelmemet arra, hogy nem bánok elég jól magammal. Mostantól odafigyelek a táplálkozásomra.”

 

Mennyire más energiája van egy ilyen gondolatnak, mint azt mondani, hogy utálom a testem, hogy nézek ki, milyen dagadt vagyok, és különben is…

Ez nem egy inspiráló, motiváló energia!

 

A változásban rejlő becsapás

Gyakori tévhit, hogy rosszul kell magadat érezni a változáshoz. Hiszen csak akkor fogsz elmenni az edzőterembe, ha rosszul érzed magadat a bőrödben. Sokan hiszik, hogy az elégedetlenségből nő ki a legerősebb motiváció.

Ez tévedés.

Ezt el kell engedni.

 

Most pedig kezdd el megkeresni azt, mennyire fantasztikus életed van. Mennyivel jobb életed van, mint rengeteg embernek a világon. Ebből a hálaérzetből határozd el, hogy feljebb helyezed a mércét!

Ez a titok.

Ez a kulcs!

Mi mást érhetek még el? Milyen csodálatos dolgok várnak még rám? Milyen fantasztikus dolgokra vagyok képes? – ezekre a kérdésekre koncentrálj!

 

A vágyat ébreszd fel magadban, és tedd mellé az örömöt meg a hálát. Így sokkal könnyebb és sokkal örömtelibb változni, mint az utálatból.

 

Szeretnél még több inspiráló és tanító gondolatot kapni? Egy szeretetteljes közösséghez tartozni, ahol egymást építik és támogatják az emberek?

Akkor gyere a Sorsfordítók Klubjába! :)

 

Várlak szeretettel!