You are currently viewing Ezzel a technikával könnyű meglelni a valódi motivációt

Ezzel a technikával könnyű meglelni a valódi motivációt

Motiváció.

Számos olyan cikk van az interneten, amely arról szól, hogyan találhatod meg ezt önmagadban. Az igazság azonban az, hogy ezek nagy része nem igazán működik.

Miért?

Mert csak a felszínt kapargatják.

Mert nem hatolnak le az igazi mélységbe és nem onnan hozzák fel belőled a motivációt. Én azonban most egy olyan technikát mutatok meg neked, amely segítségével hét réteg mélyre megyünk és megnézzük, mi motivál téged IGAZÁBÓL.

 

Hiba a célkitűzés, ha nincs motiváció 

Fizikából megtanulhattad, hogy minden az energiaminimum törvénye szerint működik. Amíg nincs egy olyan erő, amely kilökne a komfortzónádból, addig nem mozdulsz meg. Így van ez a motivációval is: nem fog kimozdítani, ha nem elég erős.

Tegyük fel, hogy kitűzöl egy célt.

Holnaptól eljársz edzeni…

Holnap tényleg megírod azt a posztot, amit két napja halogatsz…

Holnap túrós tészta helyett saláta lesz az ebéd…

Ugyanakkor elmondható, hogy nem dől össze a világ, ha holnap nem kezdesz el edzeni, ha nem írod meg a posztot vagy mégis túrós tésztát eszel saláta helyett. Általában azokat a dolgokat halogatjuk, amelyek fontosak ugyan, de egyáltalán nem sürgősek.

És azért nem teszed meg ezeket, mert…

NINCS MEG AZ ÉGŐ VÁGY!

Nincs meg az a fajta motiváció, amely kimozdítana a komfortzónádból. Hiába tűzöl ki egy célt, hiába kezded tolni magadat erővel felé, nem fog menni. Ráadásul ez a tolás, ez az erőlködés rettentően sok energia.

De!

Ha a célod húz maga felé, akkor neked nem kell tolnod magadat felé.

Akkor nem kell vért izzadnod.

 

A célkitűzés hibája is okozhatja a problémát 

Az is lehet probléma, hogy rosszul fogalmazod meg a célokat. Ugyan ki akar edzeni menni és salátát enni egész nap? Senki!

Ugyanakkor te talán imádod, hogy lüktet a vér az ereidben. Imádod, hogy frissnek és élettel telinek érzed magadat. Hogy amíg mindenki más csak végigvonszolja magát a napon, te majd kicsattansz. Imádod érzeni, hogy  amikor fellépcsőzöl a harmadikra nem lihegve és nyögve teszed azt.

Nagyon fontos tehát: találd meg, mi húz téged!

 

Ezzel a technikával meglelheted a valódi motivációdat 

Elmondom a saját példámat és rögtön megérted.

Én 17 évig dolgoztam a vállalati közegben hatalmas vezetői gárdákkal. Egy idő után rájöttem, hogy nem akarom már ezt csinálni, mert nem éreztem rajtuk, hogy akarnának fejlődni. Ugyanis sosem maguktól jöttek hozzám, hanem mert küldték őket.

Megfogalmaztam a célt.

Kizárólag olyan emberekkel akarok dolgozni, akik fejlődni akarnak, akiket nem küldenek, hanem saját elhatározásukból keresnek fel engem. Ezt követően elkezdtem végigfejteni kérdések segítségével, hogy miért lesz jó nekem a váltás. Így indulunk el az első rétegtől lefelé.

Az első réteg: Miért lesz jó, ha váltok?

Azért, mert motivált emberekkel fogok együtt dolgozni.

A második réteg: Miért fontos nekem, hogy ilyen emberekkel dolgozzak?

Azért, mert valódi változásokat fogok látni. Valódi örömünnepeket tudok megélni. Valóban hatással tudok lenni az emberek életére.

Én első körben eddig jutottam, amikor elkezdtem építeni a vállalkozásomat. De ez kevés! Ez nem fog annyira motiválni, ha szürke az idő, ha köd van, ha fáradt vagy, ha bal lábbal kelsz fel stb. Ezért kell mélyebbre ásni!

A harmadik réteg: Miért jó az nekem, ha valódi áttöréseket fogok látni?

Azért, mert ha az ügyfeleim elérik a magasabb önértékelést, erősebb magabiztosságot, leteszik a szégyenérzetet stb., akkor boldogabbak lesznek.

A negyedik réteg: Miért jó az nekem, ha boldogabbak lesznek?

Ha boldogabbak lesznek, akik körbevesznek, akikkel dolgozom, akkor egy sokkal barátságosabb közegben fogok élni. Itt az emberek segítőkészek és kedvesek. Hiszen amikor boldog vagy, sokkal több mindenre vagy képes és szívesebben segítesz másoknak.

Az ötödik réteg: Mi a jó nekem abban, ha ilyenek az emberek körülöttem?

Sokkal könnyebb üzletileg. Hiszen, ha az emberek jól vannak, pozitívak és kedvesek, akkor tovább fognak ajánlani. Akkor meg fogják hívni a barátaikat a Facebook-oldalamra. Akkor akarnak nekem segíteni, hiszen ők már tele vannak energiával és élettel. Üzletileg és anyagilag is sokkal sikeresebb leszek.

A hatodik réteg: Miért jó, ha üzletileg és anyagilag is sokkal sikeresebb leszek?

Sokkal több pénzem lesz.

A hetedik réteg: Miért lesz jó nekem, ha sokkal több pénzem lesz?

Ha több pénzem lesz, akkor szabad életet élhetek. Akkor repülhetek, amikor akarok és oda, ahova akarok. És ez a szabadság fogja nekem megadni azt, hogy valódi és szenvedélyes párkapcsolat legyen az életemben.

Mert számomra az ideális párkapcsolatban benne van, hogy utazunk együtt, hogy sok időt vagyunk együtt, hogy nem csak hétvégeken tudunk találkozni vagy egy egész napot együtt tölteni. Hiszen, ha van pénz és szabadság, akkor a szerda is lehet vasárnap.

Ez volt az én motivációm…

 

Holnaptól már a te életed is más lehet – motiválatlanság nélkül 

Azokon a reggeleken, amikor nincs kedvem megírni a posztot a Facebookra, amikor szürke az idő és semmi kedvem felkelni, esetleg hajat mosni és sminkelni, akkor ez ad nekem erőt, hogy mégis megtegyem.

Ezt te is elérheted…

Hiszen, amikor megtalálod az igazi mélységet, meglesz a valódi motivációd.

Nincs semmi trükk.

Mindössze annyit kell tenned, hogy hétszer felteszed a „Miért lesz jó nekem…” kezdetű kérdést és őszintén megválaszolod. Ez csak úgy lehetséges, ha közben megfigyeled magadat, és nem fejből, hanem szívből felelsz.

Még valami!

Ez a technika hihetetlen csavarokra képes. Nem is gondolnád mi van egy-egy dolognak a mélyén. Láthatod, nálam is a párkapcsolathoz lyukadtunk ki onnan, hogy ha váltok, akkor az azért lesz jó, mert motivált emberekkel fogok együtt dolgozni.

Csináld meg már ma és holnaptól könnyebb lehet az életed!

 

Szeretnél végleg leszámolni a halogatással? Energikusan és jókedvűen ébredni mindennap? Úgy, hogy erőd teljében és sugárzóan haladsz a célod felé? Űzzük el együtt az életedből az önsajnálatot, a motiválatlanságot, a szorongást, az önutálatot és a rossz szokásokat.

Kattints ide és már mutatom is az ellenszérumot!