You are currently viewing A változás legfőbb akadálya
akadályok leküzdése

A változás legfőbb akadálya

MI A LEGFŐBB AKADÁLYA A FEJLŐDÉSNEK, VÁLTOZÁSNAK, SIKERNEK?

Több válasz is lehetséges, de had emeljünk ki egyet, amelyiknek gyakran kevésbé vagyunk tudatában: ez pedig a SAJÁT KÖRNYEZETÜNK – családunk, barátaink, kollegáink, facebook ismerőseink stb.

Talán meglepőnek hangzik, hisz jó esetben ők a „szeretteink”, akik „jót akarnak” nekünk. A valósában azonban annyira ragaszkodunk – tudattalanul – a megszokásainkhoz, hogy ha a környezetünkben valaki megváltozik, akkor – puszta jó szándékból – elkezdjük „visszapofozni” a megszokott skatulyába. („A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve!”)

Ha pedig mi magunk indulunk el a siker és változás útján, akkor meglepődve tapasztalhatunk sok negatív hangot és aggódó (vészmadár) figyelmeztetést!

KÉT SZEMÉLYES PÉLDA a közelmúltból:

Példa 1. Találkozunk egy rég látott távoli ismerőssel, aki sokat fogyott! Az ismerősei első reakciója (suttogva): jaj, csak nincs valami betegsége, hogy így lefogyott? (a helyett, hogy de tök jó…)

Példa 2. Nemrég országos reggeli rádióműsorban az egyik műsorvezető elmeséli, hogy elkezdett futni, és egész jól halad. Reakció (a helyett, hogy „Gratulálunk, szuper, mennyire jó…”): Jajj, az nem lehet! Pedig régen milyen jó volt együtt viccelődni azokon, akik futottak! Én már nem is akarok olyan világban élni, ahol ő is fut! (Persze, szép dolog a viccölés, meg kell a show, de jól jelzi a szokásos reakciókat!)

—————————

Hallottad már azt a mondást, hogy „A jövedelmed átlaga az 5 legjobb barátod jövedelmének átlaga”?

És azt, hogy „Annak az 5 embernek vagy az átlaga, akikkel a legtöbb időt töltöd”?

Mi következik ebből a saját életedre, ha ezekbe mélyebben belegondolsz?

 

És mi következik mindebből? Mit kell tennünk, ha valóban sikeresek akarunk lenni?

Egyszerű a válasz, bár megvalósítani annál nehezebb:

VEDD KÖRBE MAGAD VALÓBAN TÁMOGATÓ, SIKERES, ENERGIÁT ADÓ EMBEREKKEL!

– Keresd azon barátaid, kollegáid társaságát, akik inspirálnak, támogatnak.

– Kerüld azokat, akik visszahúznak, negatívan állnak az ötleteidhez – még akkor is, ha ők a családod tagjai.

– Vállalkozóként alakíts ki egy Mesterelme csoportot (Mastermind), akikkel rendszeresen összeültök, ötleteltek, egymás segítitek.

– Vegyél részt előadásokon, képzéseken, ahol hasonló gondolkodásúakkal beszélgethetsz.

 

Ezért indítottuk el mi is a SikerGondolkodás közösséget! (www.sikergondolkodas.hu).

Csatlakozz a következő Vállalkozói SikerGondolkodás tréningünkhöz, ahol a sikerhez szükséges hozzáállást erősítjük és kitakarítjuk gondolkodásmódunkból a fejlődés útjában álló akadályokat, rossz berögződéseket.

 

Vélemény, hozzászólás?